søndag den 30. januar 2011

Friskole vs. folkeskole

Er for alvor begyndt at overveje et skoleskifte for sønnen, Ikke fordi han som sådan ikke trives der hvor han går nu mellem de andre elever eller laver balade. MEN fordi han er en dreng med krudt i bagdelen, så han har noget svert ved at koncentrere sig i timerne, og følger derfor bevist/ubevist med i alt hvad der sker rund om i klassen hvilket jo så betyder at han ikke altid når det han burde. Hans lærer forsøger at afhjælpe "problemet" ved at sætte ham i et hjørne bagerst i klassen bag en afskærmning når der skal laves individuelle opgaver, så han ikke kan se hvad der sker i resten af klassen. Det har nok hjulpet lidt. De plejer også at skrive evt. lektier i en lektiebog, i sidste dansk time både for dansk og matematik, fint nok hvis det så var alle lektirne men nej, nu har vi IGEN( for 3. gang i dette skoleår) siddet flere dage og lavet halve færdige sider i både danstk og matematik 6 stk hele sider ialt fra hver fag fordi bøgerne er kommet i skuffen og ikke i tasken. øv hvor er det surt både for ham og os. Jeg har flere gange haft kontakt til hans klasse lære både telefonisk, skriftligt og taget op på skolen for at forespørge på bøger, lektier og hans almene trivsel i skolen, svaret på det sidste har været noget forskælligt, bla. at han af og til er ked af det da han ikke føler sig tilstrækkelig god, og til besvær. Helt ærligt hvorfor kontakter hun os ikke når det er sket????Nej hvor blev jeg paf (og der skal ellers meget til). Vi aftaler så at hun skal skrive i hans kontaktbog når det er galt, for som hun siger: Jeg kan jo ikke side og skrive i den hver dag fordi han ikke følger med, eller sidde over ham hele tiden. Den aftale blev lavet i efteråret og jeg har så ikke hørt noget siden.
Nu er det så ved at blive for meget for både mor og papfar. Kan det virkelig passe. Kan det virkelig være rigtigt, at der ikke sker noget opfølgene fra skolens side. Er der virkelig ikke mere de kan tilbyde ham.
Overvejer nu om det kan blive bedre for ham at komme i en friskole. Hverken min mand eller jeg har erfaring med friskoler.
Gode råd modtages med kyshånd.

2 kommentarer:

 1. Hej! læser dit indlæg her og kommer til at tænke på mine egne drenge..... Jeg kender heller ikke friskolen, men har en søn på 20 år og en på 7 som går i 1.klasse. Drenge er drenge og det kan være hårdt for dem i skolen, netop fordi de har svært ved at sidde stille. jeg har også en pige og kan da se en klar forskel..... har haft mange bekymringer med den store, men alt er gået godt:-) tager det lidt mere roligt her anden gang... men kender virkelig det der med at sidde med flere sider lektier. Men selvfølgelig skal skolen da melde tilbage. Det mangler da bare. håber I finder en løsning der er god for alle. KH og tanker Christina.

  SvarSlet
 2. Kender desværre heller ikke personligt til friskoler, men har hørt meget godt om dem

  Må sige, at det er under al kritik, at det ikke kører for sønnen - Men sådan er det jo desværre i vores tider, hvor een lærer skal holde styr på så mange elever. Jeg ville kontakte evt friskoler og høre, hvad de kan tilbyde jer/ham. Søg evt på deres hjemmesider og se, om der er forældre i kan kontakte for at høre om deres erfaringer med skolen

  Krydser fingre for jer

  Kæmpe knus

  Ps. Dejligt at hilse på dig igår ;)

  SvarSlet